top of page
291044196_10160029398544280_5568395675622959987_n_edited_edited.jpg

Ålum og omegn 
  - Nyhederne

Har du relevante nyheder, billeder eller "dagens gode historie" så skriv til redaktionen på: aalumbf@gmail.com

I vores serie af fredagsbar forsøger beboerforeningen for Ålum og omegn sig med et tema. Vi skal helt ned på jorden inden vi møder weekenden. Bodegaen og værtshuset var et alsidigt sted og der er ikke mange tilbage som der hidtil var i Danmark.


Lars og Ghita forvandler derfor på bedst mulige vis Ålum Forsamlingshus til et "Brunt Værtshus" d. 06-10-23 kl. 17:00.


Der vil være fadøl i hanen, flaskeøl i kassen og et udvalg af de simple drinks fra 80'erne, som hører det "Brune Værtshus" til.


Vores fredagsbarer er blevet et rigtig godt mødested - vi kommer nemlig ned i gear og møder hinanden til en tår af hvad vi nu kan lide - og det er blevet taget rigtig godt i mod.


Nu prøver vi så med et tema og vi vil gøre det så gennemført som muligt med de midler vi har. Vi har faktisk skaffet nogle rigtige ølkrus og glas. Playlisten til stemningsmusikken er klar. Ølbrikkerne - ja de er der også. Er du spillelysten? Så er der både kort og raflebægre.


Til dig som husker synet af tåge og duften af tobak i bodegaens tid, da har vi sikret en særlig plads til jer med god mulighed for at få en snak - men det er altså udenfor.

Hold dig ikke tilbage! Om du er der kort eller længe har ingen betydning.

Kom og sig "god weekend" til dine venner og naboer . - og er du ny på egnen? Så er det en oplagt mulighed for at lære os at kende.

Vi glæder os til at ser jer!15 visninger

D. 25-09-2023 begyndte vores gruppe af mænd, også dem vi kalder for "de blå mænd" at gøre klar til vores installation af varmepumpe i forsamlingshuset.


Takket være vores sponsorer bliver de store renoveringer en mulighed til gavn for alle brugere af huset.


Vi starter i år med udskiftningen af varmekilden, hvor nu første etape med at fjerne oliefyret og "den sorte energi" er gennemført.


Varmepumpen er på vej og bliver snarest monteret, installeret og kalibreret så huset igen kan udlejes og bruges af os selv - det er vi nemlig gode til :-)


Vi får en luft til vand varmepumpe som er en af de billigste energiformer til opvarmning. Selve pumpe kører på el, og trækker varmeenergi ind fra luften udenfor med en ventilator. Herfra videre til et kølemiddel i en varmeveksler, videre komprimeres dette kølemiddel og kan så omdanne energien herfra til vand med højere temperaturer, der så er koblet på forsamlingshusets vandbaserede varmesystem.


Det bliver rigtig spændende for bestyrelsen at holde øje med vores nye CO2 venlige varmekilde.


I det nye år 2024 kommer taget til at stå overfor en udskiftning, ventilation tilføres til huset for et bedre indeklima og der kommer solceller på taget.


Alt det sker i vores forsamlingshus - Ålum og Omegn. Vi kunne bestemt ikke have gjort dette uden særlige kræfter i byen, som har brugt mange timer på at skrive ansøgninger til forskellige fonde. Ydermere kunne vi heller ikke begynde disse store projekter uden fondenes tilsagn.


Artiklen opdateres med billeder og nyt når varmepumpen endeligt er på plads.
35 visninger

I foråret 2023 besluttede bestyrelsen, at opdatere rammerne omkring hjemmesiden og forsøge sig med en ny platform. Arbejdet har nu båret frugt.


Den nye hjemmeside er ikke bare samme informationer i nye klæder. Der er nye tilføjelser til intuitive gallerier som vi kan udbygge, en blog at samle alle relevante nyheder på, en eventside som skal være med til at overskueliggøre bestyrelsens arbejde for en aktiv forening.


Hjemmesiden er nu offentliggjort og vil i den næste tid konstant være under "hyper care" så snart der kommer rettelser. Vi har dog behov for, at der meldes ind, hvis du får øje på noget som er i uoverensstemmelse med virkeligheden. Det er vores - fællesskabets - hjemmeside.


For at indsamle og centrere al information er vi også afhængige af, at du giver dit bidrag til at fortælle om Ålum og omegn. Vi ved, at der bor ressourcer, som ligger inde med den rene guld af informationer. Det være sig om de forskellige omegnsbyer, billeder af udviklingen igennem tiden, informationer om små perler eller historier og fortællinger. Skriv endelig til vores redaktion på aalumbf@gmail.com.


Vi håber, at I kommer til at nyde den nye hjemmeside.
4 visninger
bottom of page