top of page
291044196_10160029398544280_5568395675622959987_n_edited_edited.jpg

Ålum og omegn 
  - Nyhederne

Har du relevante nyheder, billeder eller "dagens gode historie" så skriv til redaktionen på: aalumbf@gmail.com

Foredrag, oplæg og fejring - en aktiv beboerforening

Udover at forsamlingshuset skulle have renoveret taget og projekteringen af dette skulle varetages har der været arrangementer som skulle afholdes. Kalenderen har været tæt booket for flere, ikke mindst vores formand, som på fineste vis har haft rolle som projektleder, rengøringsansvarlig, sekretær og meget mere for at få enderne til at mødes. Der er mange opgaver at varetage i vores lille forening og der er også gang i foreningslivet på mange fronter.


De frivillige kræfter i vores lokale områder gør en kæmpe forskel - for ingen kan bære opgaven alene. Succesen i Ålum og Omegns Beboerforening påhviler os alle sammen. Tak til alle jer der i den seneste tid har støttet med hænder til vores renoveringsprojekt, foredrag, oplæg, rengøring og klargøring.


Nedenfor et tilbageblik på de arrangementer som har været de seneste ca. 2 måneder.


Den 22. februar 2024


Vores lokale forfatter Marianne Hesselholt holdt et spændende og medrivende foredrag om sin slægts hjemstavn, Gamle Skagen Landsogn og gården Hesselholt.


Der har ikke været ruttet med skillingerne på gården Hesselholt, men man har trods trange vilkår holdt af og holdt ud og fundet sammen.


Mariannes foredrag var spundet over hendes egen bog ”Hændelser ved Hulsig”. Det er en skønlitterær roman, men digtet i fri hånd og livligt sprog og ud fra Mariannes research og slægters overleveringer. Se mere om Mariannes forfatterskab på hendes blog blog.hesselholt.dk


Tak for et spændende og medrivende foredrag Marianne Hesselholt, tak fordi du gav os den oplevelse. Tak for en fyldt sal og for god stemning. Tak for hjerteligt fællesskab.


Vi fik lækker kage, og opskriften blev delt ud til flere, så den kommer også her: https://www.oetker.dk/opskrifter/r/black-magic-chokoladekage-med-mousse-og-baer


 
Den 13. april 2024


Borger nr. 100.000 tusinde skulle fejres og det skete ved et fælles arrangement i 17 byer der skulle afholdes ved hjælp af de frivillige lokale kræfter. En af byerne var selvfølgelig Ålum.


Randers Kommune leverede kaffe og flotte muffins imens Beboerforeningen skulle sørge for en tale og et musikalsk indslag samt det praktiske omkring opstilling og planlægningen. Daniel Madié, byrådsmedlem i Randers Kommunes, var til stede og sørgede også for en tale, der netop lagde vægt på natur, befolkningstilvækst og det skønne bakkede landskab omkring Ålum.


Der blev ved regnvandsbassinet plantet tre egetræer og sat en sten med plade til minde om begivenheden.


Navnet på borger nr. 100.000, som blev født i Randers Kommune passer godt sammen med ordet lund og derfor blev områdets navn til Idalund.


Vi håber, at lille Ida og hendes forældre, ligesom når Ida bliver ældre, får lyst til at besøge Idalund.

Den 22. april 2024


Randers Kommune havde inviteret til borgermøde i Ålum Forsamlingshus. Områdefornyelsen er skudt i gang og Randers Kommune fremlagde de 14 projekter som der i forlængelse af udviklingsplanen og samtalecaféer kunne realiseres.


Godt 60 spændte borgere mødte op til oplæg, håndmadder, kaffe og sødt.


I oplægget blev det understreget at det lokale engagement fortsat er vigtigt og der skal bruges frivillige til et programudvalg.


I slutningen af det hele blev der stemt på de 14 projekter + to tilkommende. Det var klart at borgerne i Ålum og omegn ønsker sig mest af alt en cykelsti mellem Ålum og Tånum. Cykelstien kan dog ikke finansieres for de ca. 4,8 millioner tilgængelige projektkroner (hvad der er tilbage efter af de 5,6 mio. kr. når udgifter til Kommunen er fratrukket), men cykelstien må alle sande - den vil vi have som adgangsmulighed til byen, nationalparken og Fussingø Outdoor (tidl. Ålum outdoor).


Borgerinddragelsen fortsætter med en ekstra informationsenhed omkring områdefornyelsen på Ålum.dk i et samarbejde med Randers Kommune.

Den 23. april 2024


Vi havde foredrag i Ålum forsamlingshus. Almaz Mengesha fortalte om sin opvækst i et af verdens allerfattigste lande, Etiopien og om sin adoption til Danmark.


På grund af en ulykke, hvor Almaz mistede begge sine ben, blev hun adopteret til Danmark.


Vi hørte om tro, håb og kærlighed - vilje og styrke og kæmpestore kulturforskelle. Virkelig et foredrag der gjorde indtryk. Almaz har skrevet bogen ”Hyæner i natten ”og den skulle du unde dig selv at låne på e-reolen eller på lydbog.


Tak for skøn opbakning, ca. 50 havde fundet vej og fik en dejlig oplevelse med hjem.


Også her fik vi lækker kage og opskriften blev efterspurgt, så den kommer også her: Husk dobbelt portion fløde, bare fordi vi fortjener det.
43 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

コメント


bottom of page