I Ålum og Omegn bor vi ca. 600 mennesker med Fussingø skov, Nørreåen og engene i Nørreådalen som nærmeste nabo. Vi bor så natursmukt.

Der er cykel- og gåafstand til Fussing Sø og Fussingø slot. Ved Fussing sø er der badebro, sauna og vinterbadeklub. I Ålum ligger Ålum kirke med det rødkalkede tårn, et af særkenderne for Ålum kirke. Om aftenen er der lys på kirken.

Vi har mange mødesteder og vi bruger både skov, å, legeplads og forsamlingshus til vores aktiviteter og arrangementer. Her er der plads til ro, til leg, til musik, til bål og fordybelse.

Vores landsbyklynge består af byerne Svinding, Nr. Ålum, Volstrup, Venning, Gjandrup og Ålum. Byerne ligger som en perlerække langs å og skov.

I disse år oplever vi vækst i vores landsbyklynge, fællesskabet og hjælpsomheden er stor. De der bor her, bliver boende og nye kommer til – tilsammen giver det en perfekt sammensætning af borgere. Her bor ældre, unge, familier og masser af børn og vi vægter højt at være et dejligt sted hvor børn og unge kan samle på barndomsminder og få en god ballast inden livet byder på uddannelse og rejser ud i verden. Men en landsby er ingenting uden sin historie, i en landsby skal der være mange generationer og det er der hos os. Ålum og Omegn har noget at byde på for alle aldre, store og små, gamle og unge. Velkommen til Ålum og Omegn.

Her på hjemmesiden finder du alt om vores fantastiske sted