Ølsmagning i Ålum Forsamlingshus

Thomas Elle, tidligere indehaver af Vinspecialisten, vil fortælle ud fra temaet ”En status på danske microbryggerier”

Dato: 20.marts 2020

Pris: Ølsmagning og Fjordgårdens buffet med lækkert tilbehør samt natmad for 275 kroner per person. Hvis man ikke ønsker at være med til ølsmagningen er prisen for maden 175 kroner

Spisning starter kl. 18.00 – ølsmagningen foregår kl. 19.30- cirka 22.00. Kl.1.00 serveres der hotdogs til natmad.

Drikkevarer til maden og efter ølsmagningen sælges til rimelige priser. Vi sørger også for nogle flasker vin igen! Efter ølsmagningen er der mulighed for at nyde en ekstra øl (eller 2) i forsamlingshuset, imens man lytter til musik fra anlægget og får en snak med de andre gode mennesker fra Ålum

Billetter betales på forhånd. Man kan overføre via foreningens MobilePay 42 065 (skriv antal ”med” og ”uden” ølsmagning i kommentarfeltet) eller ved aflevering af kuvert med navn, antal, kontant betaling og gerne mobilnummer til Flemming Bach, Thranesvej 3. Der skal være mindst 30 deltagere for at arrangementet gennemføres. Billetter skal være købt inden den 9/3. Ved aflysning vil købte billetter blive refunderet. Aflysning meldes via Facebook/Ålum Forum samt på SMS til de der har betalt via MobilePay eller oplyst mobilnummer.

Sted: Ålum Forsamlingshus, Gammel Viborgvej 374, 8920 Randers NV

Vel mødt.

Ålum og Omegns Beboerforening.

 

 

Efter sommerferien starter Ålum Motion op igen.

Vi starter d.4.sept. og fortsætter til d.18.dec (- 23.okt)

Tispunkt: 19:30-20:30

Pris: 45*15gange=675kr.

Sidste tilmeldingsfrist er d.28.august

Man er mere end velkommen til at skrive til Marlene hvis man har spørgsmål eller har lyst til at komme til en prøvetime. Mail: malle872@hotmail.com

P.s. dem fra holdet som gerne vil fortsætte må også gerne lige skrive en besked

Klub’n i Ålum

Mandag i ulige uger kl. 18.30-20.00 (21.00 for børnene over 10 år) er der klub aften for alle børn fra 8+ i Ålum og Omegn dvs. Ålum, Gjandrup, Venning, Nr. Ålum, Svinding og Volstrup.

Børnene mødes i klublokalet på første sal i Ålum forsamlingshus. Der er altid 2-3 voksne til stede. Der spilles brætspil, vi hører musik, vi snakker og leger og vi laver det der passer til årstiderne, f.eks. Julepynt til byens juletræsfest. Der er altid lidt gumlegrønt når børnene kommer og ved halvottetiden får vi “aftens kaffe”. Vi har en lille bod, her kan der købes sodavand, saltstænger, is mv. Alle børnene får et klubkort og har deres navn på klubtavlen.

Det er gratis at gå i Klub’n og for at det kan blive ved med at være gratis, er vi meget taknemmelige for håndsrækninger, store eller små bidrag, – alle modtages med tusind tak. Mobilepay 42065 Mrk Klub’n.

Klub’n er stiftet i sensommeren 2018 og der møder typisk 10-15 børn op.

Ålum og Omegns Beboerforening er stolte af hermed at invitere til ”kæmpe østjysk kaffebord” og foredrag med Søren Ryge Petersen søndag den 26. maj Kl. 14.00 – ca. 17.00

Pris foredrag: kr. 75,-
Kæmpe østjysk kaffebord kr. 50,-

Pladsbestilling sms til Ghita Tougaard, 24938085 og forudbetaling kr. 125,- til mobilepay 42065 mrk. Søren Ryge. Der sælges 80 billetter efter først til mølle princippet

Foredraget er en del af Elro Dagene og er støttet af Elro Fonden. Se mere om Elro Dagene på https://www.elrodage.dk/default.asp

Det handler om mennesker
Søren Ryge Petersen er en historiefortæller i særklasse, der i en menneskealder har fastholdt os foran skærmen. Søren Ryge fortæller om haven, naturligvis. Men også om landskaber i Norden og om de mennesker, der lever der. Søren Ryge møder mennesker med respekt, interesse og oprigtighed. Han er aldrig ironisk, sarkastisk eller distancerende. Søren Ryge fortæller os om mennesker og deres hverdag, som de selv ser den. Søren Ryge taler ikke op til folk eller ned til folk. Han taler i øjenhøjde.

Søren Ryge har aldrig travlt i sine sproghandlinger. Roligt, rytmisk, artikuleret, velformuleret og præcist fortæller Søren Ryge os om stort og småt i hverdagen. Hans sproglige bevidsthed er fremtrædende. Ofte smager Søren Ryge på ordene. Vi kan se, at han kan lide dem. At ordene har en betydning, og at de ikke er tilfældigt valgte. Søren Ryge vælger sine ord med omhu og fanger os ind. Men han kan også holde pauser, og han kan tie. Søren Ryge fastholder det danske sprog, både når han taler, og når han tier.

Søren Ryge kan fortælle en historie. Han kan forfølge en associationsrække, og vi følger ham. Pludselig vender Søren Ryge tilbage til sin hovedhistorie. Vi trækker på smilebåndet over, at vi har ladet os forføre. Søren Ryge formidler forundring og vækker følelser. Søren Ryge viser os, at kommunikation sker mellem mennesker.

Kærlig hilsen og hjertelig velkommen til foredrag i Ålum Forsamlingshus (Ålum Forsamlingshus, Gl. Viborgvej 374, 8920 Randers NV)

Ålum og Omegns Beboerforening

 

Indkaldelse til ordinær generalforsamling 26. februar 2019 i Ålum forsamlingshus.

Kl. 18:30 vil foreningen være vært ved en anretning

Kl. 19:30 starter generalforsamlingen.

OBS: Grundet spisning er tilmelding nødvendig – sms eller ring 40823851 (Bonnie) eller skriv mail til aalumbf@gmail.com senest en uge før mødet.

Dagsordenen for generalforsamlingen iht. vedtægterne:

 1. Valg af dirigent
 2. Valg af stemmetæller
 3. Bestyrelsens beretning om foreningens virke
 4. Kassererens fremlæggelse af årsregnskabet til godkendelseHerunder overdragelse af midler fra likviditationsudvalget under Brugsens Støtteforening til Ålum og Omegns Beboerforening.
 5. Næste års kontingent
 6. Indkomne forslag OBS: Indkomne forslag skal være indgivet skriftligt til formanden senest 8 dage før generalforsamlingen, enten pr. brev, Dalen 10, eller pr. mail på aalumb@gmail.com
 7. Valg af bestyrelse, iht. vedtægternes § 12:                                                                                                                           Foreningen ledes af en bestyrelse på 5 eller 7 medlemmer, der vælges på en generalforsamling for 2 år ad gangen. Ved 5 i bestyrelsen afgår 3 medlemmer i de lige år, og i ulige år afgår 2 medlemmer, og ved 7 i bestyrelsen afgår 4 medlemmer i de lige år, og i ulige år afgår 3 medlemmer. Bestyrelsen konstituerer sig selv med formand, sekretær og kasserer. Generalforsamlingen vælger en eller flere suppleanter til bestyrelsen. Suppleanterne vælges for 1 år. Posten som kasserer kan godt bestrides af en person udenfor bestyrelsen.                                                                                                                                                             På valg er:  Majken Blumensaat. Modtager genvalg                                                                                                                            Marlene Jørgensen. Modtager genvalg                                                                                                                                     Kirsten Christensen. Modtager ikke genvalg.

Ikke på valg er: Anette Johansen                                                                                                                                                   Bonnie Hyldahl Nielsen (formand og sekretær)

8. Valg af revisor, iht. vedtægternes § 11: Revisorer er Svend Aage Dahlgaard og Flemming Bach (suppleant for Mette Hyldahl, der er fraflyttet byen). Regnskabet revideres af 2 revisorer, der vælges af generalforsamlingen for 2 år ad gangen. Der afgår 1 revisor hvert år. Generalforsamlingen vælger ligeledes 1 revisorsuppleant for 1 år ad gangen.

På valg er Svend Aage Dahlgaard

9. Valg af 1 eller flere suppleanter til bestyrelsen for 1 år                                                                                                                  10. Valg af 1 revisorsuppleant for 1 år                                                                                                                                                        11. Eventuelt – herunder kan intet vedtages.

Fastelavn i Ålum Forsamlingshus søndag d.3.marts 2019 kl.13:00-16:00

Tag børn eller børnebørn med til en hyggelig fastelavnsfest

Vi kårer kattekonge og kattedronning. Præmier til bedst udklædte

25kr. pr. person, inkl. slikpose til børnene, fastlavnsbolle, saftevand, kaffe og te – popcorn kan tilkøbes

Tilmelding senest d.22.februar under opslaget på facebook eller til Anette på tlf. 60148286. Betaling til Mobilepay 42065 eller kontant på dagen

 

”Bryd muren” pilot i et F-16-jagerfly – En fortælling om at gå efter sin drøm

Hvad er det der gør, at nogen simpelthen formår at forfølge den drøm, der opstår i et barnesind? Der skal vel mere end et beslutsomt sind til at beslutte, at man vil være F-16-jagerpilot?

”Det er jo bare et job” vil nogen sige. ”Det har altid været min drøm” vil rigtig mange andre sige. ”Hvis bare jeg kunne få lov at sidde i sædet eller endnu bedre, – kunne få lov at komme med”.

Vi kender det godt; den der lyd når et F-16-jagerfly skærer gennem luften og vi løber udenfor, blot for lige at se det fantastiske syn. Vi holder os måske for ørerne og vi tordner og jubler på samme tid hvis F-16’eren bryder lydmuren. Indrømmet – vi er alle sammen totalt fascinerede af jobbet som F-16-jagerpilot. Og vi ved alle sammen at vejen hen til sædet i dét fly er belagt med brosten. Endnu en fascination; tænk at komme igennem det nåleøje, han må jo være gjort af et helt særligt stof.

Da Søren Sørensen var en lille dreng og boede på gården udenfor Kalundborg med sine forældre, var hans eneste drøm at blive pilot i et af de fly, der med mellemrum skar sig igennem skyerne over Kalundborg. Forskellen på de fleste og Søren er så bare, – Søren forfulgte sin drøm selvom det absolut ikke lå i kortene, at han med spagettiarme og landmandsblod i årene skulle blive pilot i et F-16-jagerfly.

Netop dét handler foredraget om! Vejen til at blive jagerpilot, forfølge sin drøm, tro på det. Bryd muren. Foredraget handler selvfølgelig også om det fantastiske og måske mystiske der omgærder F-16- jagerflyet, hvad kan sådan en egentlig?
Det handler også om livet som jagerpilot og vi får et sjældent indkig i cockpittet på Sørens F-16-jagerfly og vi får alle de sjove anekdoter, både dem der er virkelig sjove, men også dem, hvor det var lige ved at gå galt.

Mød F-16-jagerpilot Søren Sørensen i Ålum forsamlingshus den 18. februar 2019 kl. 19.00

Tilmelding er nødvendig, sms til Ghita 24938085 eller mail ghita.tougaard@gmail.com Det koster 75 kr. at deltage – det er inkl. kaffe og brød.

 

 

 

Sæson 2018 i Ålum Motion lakker mod ende og jeg siger tak for endnu en god sæson med sved på panden, tung vejrtrækning og masser af grin.

Sæson 2019 starter onsdag d.9.jan. Vi træner stadig alle onsdage kl.19.30-20.30. Vi fortsætter frem til d.29.maj (minus d.17.april), så alt i alt 20 gange. Det koster 900kr. for denne sæson.

Hvis man ønsker, at være med på holdet, skal man sende en mail til Marlene Jørgensen på malle872@hotmail.com. Tilmeldingsfrist senest d.2.jan. Man er også velkommen til at komme til en prøvetime, send bare til mail til Marlene og aftal nærmere.

Julebanko i Ålum Forsamlingshus

Der afholdes julebanko i Ålum Forsamlingshus søndag d.25.november kl.13.30

Kom og få en rigtig hyggelig eftermiddag. Vi har flotte præmier.

Der sælges kaffe/gløgg og æbleskiver samt øl og vand.

Venlig hilsen Ålum og Omegnes Beboerforening

Foredrag med tidl. Efterskoleforstander Oluf Therkildsen

Tirsdag den 13. november kl. 19.00 i Ålum forsamlingshus

“Naboskab” – Vi bor der, hvor vi bor. Nye kommer til. Vi bliver de gamle i gaden. Og fællesskaber forandres – eller det går lidt i stå i vores sammenhæng i gaden eller byen. Er der en mening med at vi bor der, hvor vi bor? Eller skal vi selv give det mening?

Kom og hør et fortællende foredrag

med billeder og humor til eftertanke

Alle er velkomne

Entré: kr. 50,- som betales ved indgangen – gerne mobilepay 42065

Kaffe/te og kage: kr. 25,-

Tilmelding senest den 10. november til Ghita Tougaard SMS: 24938085, mail: ghita.tougaard@gmail.com. Angiv navn og antal personer

Mange hilsner og på glædeligt gensyn

Foredragsgruppen og Ålum og Omegns Beboerforening

Gl Viborgvej 374, Ålum

I går aftes blev Mortens aften fejret med stil i Ålum Forsamlingshus.

Der var tilmeldt 70 mennesker; både store og små borgere, Så der var larm og gang i vores smukke hus. Ghita startede med at holde en velkomsttale, så serverede Majken og team et overdådigt festmåltid. Undervejs kom Kirsten med et indslag; hun synes vi skulle synge lidt. Så hun Havde forberedt “Gæt en sang”. Til de mindre var “Klub`n” rykket ned i skænkestuen, så de kunne sidde der og hygge sig med spil og sjov. Desuden fik de også en snolderpose.

Vi gentager succesen til næste år!

Mortens aften lørdag den 10. november kl.18.00 i Ålum Forsamlingshus

Menuen er naturligvis: Gammeldaws andesteg med hjemmelavet sødt og surt mv. Dessert med kaffe/te

Der kan købes øl, vand, vin

Menu for voksne: kr. 125,-

Menu for børn 3-12 år: kr. 60,-

Børn under 3 år er gratis

Der er en lille overraskelse til børnene

Tilmelding og betaling på mobilepay 42065 mrk. “mortensaften” senest d.3. november på sms til Ghita: 2493 8085 eller mail ghita.tougaard@gmail.com. Husk at angive det antal I kommer.

Venlig hilsen

Ålum og Omegns Beboerforening

Spansk aften i Ålum forsamlingshus!

Tapas og foredrag: Caminoen, den kendte pilgrimsvandring hvorfor og hvordan?

Ålum forsamlingshus lægger endnu en gang op til et spændende arrangement: Spansk aften. Der serveres tapas og inviteres til et spændende foredrag. Det foregår mandag d. 19. marts kl. 18.

Psyko- og afspændingsterapeut Hanne Tempeldal holder et spændende foredrag om Caminoen. Hun gik hele Caminoen i 2002 sammen med sin mand og igen fordelt over to år, 2015/2016, med mand og søn.

Modefænomen eller dyb indsigt?

Det er blevet vældig moderne at gå denne tur, så kom og hør en førstehåndsberetning om det at være ”pilgrim” på vandring. Hvorfor går man en pilgrimsvandring på ca. 800 km tværs over Spanien?

Hvad får et menneske til at tage af sted i første omgang? Hvad driver værket og hvad får en til at stå op, morgen efter morgen, efter at have sovet sammen med mange andre, helt ukendte mennesker? – Og endda i fælles sovesale på ydmyge herberg, med et formål: At gå. Det er jo milevidt fra den tilværelse som de fleste lever. Mange, der har gået den tur taler om dybe indsigter og forandrede hverdage. Er det sandt? Hvad sker der i hovedet når benene går mange kilometer dag efter dag og der ikke er andet at lave? Hvem er man før man starter og hvem er man, når man kommer hjem. Hvad forandrer en? Og ikke mindst hvad kan man opleve på sådan en tur.

Stærke familiebånd

Hanne vil løfte sløret for, hvad det gjorde for hende. Hun fortæller om sine egne dybe indsigter, om hvordan det udviklede forholdet mellem hende og hendes søn og mand og om hvordan det styrkede deres familiebånd. Netop den sidste tur, sammen med mand og barn, var fantastisk og også dramatisk. Det, at vores stærke søn vandrede med – det var noget at det største. At gå der og pludselig mærke Williams fine hånd der tog min, det var stort at mærke samhørigheden. Og så var der glæden og stoltheden over at vise William en anden verden – hvor folk tør komme tæt på hinanden og jeg er glad for at vi havde mulighed for at give ham en oplevelse ud over det sædvanlige. Den tur sluttede uventet og meget anderledes end forventet – hvorfor og hvordan, det kan du høre på foredraget.

Vandring som terapi

Hanne går også dybt ind i, hvordan det at gå – noget så nemt, enkelt og naturligt – kan bruges terapeutisk og fortæller hvordan hun selv i en periode med meget stress, vandrede Mors rundt alene. Det bliver forklaret lige så enkelt, som det at gå er. Vandringen giver os mulighed for at komme ud af hovedet og ned i kroppen og benene. Når vi har gået en rum tid, slår hjernen fra og vi går fra at bekymre os og være i sindets labyrinter, til at blive ”mindfuldt tilstede” i kroppen. Åndedrættet kører, hjertet pumper, fødderne, der tager næste skridt og vi er pludselig i ”et nu”, som er helt fantastisk.

Hanne driver firmaet Turtlespeed – hvor hun laver krops- og psykoterapi og underviser i fri bevægelse med psykologiske temaer. Hun arrangerer mindre vandreture på Mors og i Skotland og hun er desuden vært for andre undervisere i samme genrer. Hanne har også en kreativ åre som ud over eget maleri giver sig udtryk i afholdelse af Mosaikkurser.

Ålum og Omegns Beboerforening glæder sig til igen at fylde forsamlingshuset med interesserede tilhørere til en hyggelig og spændende aften.

Alle er velkomne!
 
Entré: 125 kr.incl Tapas som betales ved indgangen.
Foreningen er vært ved kaffe og småkager
Der kan købes øl, vin og vand
 
Tilmelding til:
Ghita Tougaard,
tlf 2493 8085 eller mail ghita.tougaard@gmail.com
Husk angiv antal pers.
 
Mandag den 19. marts kl. 18.00 starter vi med Tapas og hyggeligt samvær
Foredraget starter kl. 19.30, man kan sagtens kun deltage i foredraget.
 
 
Ålum Forsamlingshus, Gl. Viborgvej 374, 8920 Randers NV
 
Ålum og Omegns Beboerforening

Foredrag i Ålum forsamlingshus!

med Kasper Pedersen fra “Læger uden grænser”

Tirsdag den 23. Januar kl 19.00 Der bliver noget at reflektere over og ikke mindst diskutere efter det tænkevækkende foredrag som Kasper leverer. Vi skal høre om hvordan hverdagen udspiller sig i et krigshærget miljø, hvor han som læge, uden ret mange muligheder og ressourcer, skal forsøge at redde menneskeliv i ordets bogstaveligste forstand. Hvordan er det, på det personlige plan, at stå med en lægefaglig kollega og diskutere et menneskes muligheder for at overleve og hvad strategien skal være for at det kan lade – for i næste sekund være nødt til at fortsætte diskussionen liggende på gulvet – fordi han og kollegaen har været nødt til at smide sig fladt på maven i ørkenstøvet i den primitive klinik, fordi fjenden er tæt på og de skarpe maskinpistolkugler flyver dem om ørerne? Hvordan bevarer man roen og sig selv mentalt intakt, når man i dage- eller ugevis har behandlet mennesker, kvinder og børn, som har svære skader, både fysiske og mentale, men man har kun de mest basale muligheder for at hjælpe – langt fra hvad et dansk hospital kan tilbyde? Hvordan er det som læge at træde op i flyveren uden at vide hvilket skrækscenarie man træder ud i, når flyet lander, hvilke menneskelige ressourcer skal der til for at klare opgaven igen og igen? Hvordan klarer Kasper at overleve i krigszoner samtidig med, at han skal hjælpe mennesker gennem deres egen kamp for at overleve? Kom og få svarene. Der er ingen tvivl, det bliver et foredrag helt uden sammenligning, som du ikke må gå glip af.

 
Alle er velkomne!
 
Entré: 50 kr. som betales ved indgangen.
Der kan købes kaffe og kage, øl og vand
 
Gerne tilmelding til:
Ghita Tougaard,
tlf 2493 8085 eller mail ghita.tougaard@gmail.com
Husk angiv antal pers.
 
Tirsdag den 13. november kl. 19.00
 
Ta´naboen under armen og mød talstærkt op!
 
Ålum Forsamlingshus, Gl. Viborgvej 374, 8920 Randers NV
 
Ålum og Omegns Beboerforening

Fra “naturmenneske til kendt fra TV” med Carl Kappelgaard Larsen

Tirsdag den 13.november kl 19.00

Vi skal underholdes af Calle Jæger, alias Carl Kappelgaard Larsen, kendt fra programmet ”Nak og æd” med de fanden-i-voldske gutter Nikolaj Kirk og Jørgen Skouboe. Calle er en yderst underholdende fortæller og det kommer i bogstavelig forstand ikke til at gå stille af. Han er flasket op med natur i det daværende Randers Zoologiske Have og vil berette om en spændende barndom dér og senere fortælle om sit liv som inkarneret jæger og naturmenneske. Carl Kappelgaard kan stort set imitere alle danske fuglestemmer og hvad det har ført med sig at sjove oplevelser… – ja det kan du også høre om til foredraget.
 
Alle er velkomne!
 
Entré: 50 kr. som betales ved indgangen.
Der kan købes kaffe og kage, øl og vand
 
Gerne tilmelding til:
Ghita Tougaard,
tlf 2493 8085 eller mail ghita.tougaard@gmail.com
Husk angiv antal pers.
 
Tirsdag den 13. november kl. 19.00
 
Ta´naboen under armen og mød talstærkt op!
 
Ålum Forsamlingshus, Gl. Viborgvej 374, 8920 Randers NV
 
Ålum og Omegns Beboerforening

Borgerbudgetteringsmøde den 11. januar kl. 19.00 i forsamlingshuset. Mød frisk op og afgiv din stemme. Vi skal stemme om hvad vi skal bruge de 50.000kr, der er bevilget til følgende forslag: Forslag er indkommet, nævnes i vilkårlig rækkefølge:

 1. Gynmastikredskaber til Ålum Fitness, Projekt af Marlene Jørgensen
 2. AV udstyr til forsamlingshuset af Ghita Thougaard
 3. Internet til forsamlingshuset Ghita Thougaard
 4. Afvikles af foreningens gæld, foreslået af Mette Risager, beskrives af Inge Harbo
 5. Nabohjælp foreslået af Gitte Toft
 6. ”Legende børn” skiltning, suppleret med 40 km zone, foreslået af Henrik Andersen

Juletræsfest!

– for børn og barnlige sjæle

Søndag  den 17. december kl 14.00

Kom og vær med til at pynte juletræet, gerne med den pynt du tager med hjemmefra, vi kalder på julemanden og håber han hører os, vi spiser kage og popper popcorn og der er godteposer til alle børn.
Tilmeld dig ved at skrive en sms til Ghita Tougaard, på 24938085 og skriv hvor mange børn og voksne I kommer. Det koster 40 kr. Pr. Person at deltage – betales ved indgangen.
Det bliver et brag af en julefest, vi glæder os allerede.
 
Ghita Tougaard på vegne af
Ålum og Omegns Beboerforening

Fredag den 10/11 kl 18.00

ER DU VILD MED AND? – men ikke så vild med at lave det, så kom til Mortens aften i Ålum forsamlingshus den fredag den 10/11 kl 18.00 Beboerforeningen med Majken i spidsen serverer: Andesteg med diverse tilbehør Dessert med kaffe/the Der vil være mulighed for køb af øl, vand og vin.

Menu for voksne 110,- for medlemmer, ikke medlemmer 139,- Menu for børn 3-12 år: 55,- for medlemmer, ikke medlemmer 69,- Børn under 3 år er gratis. Til børnene laver vi biograf og sørger for gratis slikposer. Der er bindende tilmelding til Majken på tlf/sms : 2165 0336 eller mail mbl@randerskoed.dk, eller her på opslaget. Skriv hvor mange børn og voksne I kommer. Kom frisk, og meld til der er 80 pladser
Ta´naboen under armen og mød talstærkt op!